Alleen een houtoven is goed genoeg voor onze zuurdesempizza’s.

Het graan en de zuurdesem maken samen het beste deeg, de houtoven en de toppings maken er vervolgens de beste pizza’s van.

Het ‘openen’ van een pizza is handwerk. Als je een deegbol met een deegroller plat maakt druk je alle lucht eruit, zonde van de moeite en de tijd. Onze pizzabodem van zuurdesem vormen we met de hand. Op die manier krijg je een mooie korst en een dunne bodem in het midden.

Vervolgens is alleen een houtoven heet genoeg om een goede pizza te bakken. We gebruiken voor het stoken essenhout, een houtsoort die goed brandt en dus genoeg hitte afgeeft. De pizza’s bakken we op 400 graden in 90 seconden gaar. Een pizza die op de juiste temperatuur is gebakken en van goed gefermenteerd deeg is gemaakt, herken je aan de zwarte blaasjes op de korst. Alsof hij een luipaardprint heeft. Zwarte puntjes op je pizza zijn dan ook niet ongezond, maar juist een goed teken. Het resultaat is een pizza met dunne bodem en een dikke korst die zacht van binnen is, maar knapperig van buiten. Precies zoals wij hem het lekkerst vinden.

De houtoven staat midden in ons restaurant. Je kunt dan ook goed zien hoe de pizza’s worden gemaakt. Of pak een barkruk en stel je vragen aan de pizza-chefs.

De Ingrediënten 

We besteden minstens zoveel aandacht aan de toppings als aan het deeg. Het liefst halen we zo veel mogelijk bij producenten uit de buurt: Een kleine greep daaruit: biologische geitenkaas van ‘t Ketelbos uit Groesbeek, oesterzwammen van de Versfabriek in Nijmegen, biologisch vlees van de Groene Slager en groenten uit de moestuin van Kiemkracht 64 in Malden.

Niet alle goede producten kunnen we echter uit de buurt halen. Zo komt onze mozzarella bijvoorbeeld uit Italië, maar kiezen we wel voor buffelmozzarella van de hoogste kwaliteit. Kwaliteit is dus altijd doorslaggevend en niet de herkomst.

Het menu

We proberen je te verrassen met onze pizza’s. Daarom vind je op onze kaart niet alleen de standaard pizza’s. We denken verder dan de tomaat, mozzarella en basilicum en vormen graag klassieke Italiaanse gerechten om tot pizza’s, zoals de pizza carbonara. Ook combineren we onze huisgemaakte pittige worst met geitenkaas uit Groesbeek. Het hele menu zien? Klik dan hier.