Samen met brouwerij Nevel maken we tomatenbier.

De eerste batch van TOMAAT brouwden we ter ere van onze opening in 2019. En de tweede batch is ook alweer bijna op. De laatste flesjes TOMAAT zijn verkrijgbaar in ons restaurant.

Zitten er echt tomaten in dit bier? Ja zeker! Er wordt regelmatig fruit aan bier toegevoegd, bijvoorbeeld kersen aan kriekbier. Wij waren heel nieuwsgierig wat er zou gebeuren als je tomaten zou gebruiken in plaats van fruit. Als basis gebruikten we een wild blond bier, waar naast tomaten uit Groesbeek ook tijm, basilicum en rozemarijn aan werden toegevoegd. Het resultaat is een droog, verfrissend en complex bier. De tomaat proef je op een subtiele manier terug, het geeft het bier vooral een rijpe smaak. TOMAAT smaakt natuurlijk het best bij een zuurdesempizza.

Naast TOMAAT schenken we graag andere
Nevel bieren.

Nevel maakt wilde bieren volgens de traditionele stijl met een moderne inslag. Ze gebruiken, net als wij, geen gist uit zakjes, maar hun eigen huiscultuur om het gistingsproces in gang te zetten. Ook voegen ze lokale kruiden, planten, bloemen en fruit toe om hun bieren van een unieke smaak te voorzien. Daarnaast gebruiken ze ook de oude graanrassen van Doornik natuurakkers.

In onze bierkoelkast staat nog meer bier. Uiteenlopend qua bierstijlen, maar altijd bier dat we zelf graag drinken. Zo kunnen we je goed van advies voorzien.

Een aantal favoriete brouwerijen zijn: The Kernel, Wild beer, Magic Rock, Samuel Smith, De Kromme Haring, Cantillon en De La Senne.